Güveçte Lokum Somon
Funda
7 Tarif       4 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balık pişirmek çoğu kişi için zahmetlidir. Omega - 3 deposu olan somon balığını hem hızlı piştiğinden, hem de sağlıklı bir yemek olduğundan zahmetsizce hazırlamak çok kolay.

Okurlarımızdan gelen ballı soyalı somon ve özel soslu somon tarifine göz atmayı unutmayın.

Güveçte Lokum Somon Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Güveçte Lokum Somon

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Somonu derisinden ayırarak kuşbaşı şeklinde dilimliyoruz.
  2. Kasede dilimlediğiniz somonları zeytinyağında harmanladıktan sonra yağlı kağıda alıyoruz.
  3. Dilimlediğimiz somonlarımızın üzerine maydanoz, sarımsak, biber, tuz, karabiber ve sıkılmış limonu da koyarak karıştırıp yağlı kağıdı hava almayacak şekilde paket yapıyoruz.
  4. Önceden 180° ısıtılmış fırındaki güvecimize paket yaptığımız yağlı kağıdımızı güvecimize koyarak 20 dakika pişiriyoruz.
  5. 20 dakika sonunda güvecimize yağlı kağıdı dikkatlice boşaltıyoruz.
  6. Fırında somonun üstü açık şekilde yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra kaşar peynirimizi koyuyoruz.
  7. Kaşar peyniri eriyince bir dilim ekmekle güveçteki suyunun da tadına bakmak için servisimizi güveçle yapıyoruz. Afiyet olsun!

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sizden Lezzetler Sizden Klasik Tarifler Balık Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut