Gömeç
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef Mehmet Yalçınkaya’dan kuzu eti ve karidesin birlikteliğinden ortaya çıkan şahane bir lezzet.

ŞEFİN NOTU

Gömeç denize olan kıyısı sebebiyle kaliteli deniz mahsullerinin çıktığı koylara sahip Balıkesir’in bir ilçesidir. Ayrıca, Balıkesir kuzusu coğrafi işaret almış, standartları konulmuş ülkemizin en kaliteli kuzularının yetiştiği bölgedir. Yapmış olduğumuz bu yemekte Balıkesir ilinin kaliteli olan bu iki ürününü kullandık ve yemeğimize Gömeç adını verdik.

Gömeç Tarifi İçin

Malzemeler

Garnitür

Gömeç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavayı ısıtın ve kuzu sırtının yağlı yüzeyini kızartın. Kuzu sırtının yağını çıkarttıktan sonra biraz zeytinyağı ilave edip sarımsağı ekleyin ve karidesleri bu iki yağda soteleyin.
  2. Soya ve sriracha sosunu ekleyerek 3 dakika daha pişirin. Domatesi ve kişnişi ilave edin ve 2 dakika daha yüksek ateşte pişirmeye devam edin. Pişirdikten sonra sosu ayrı bir kaba alın.
  3. Başka bir tavada kuzu sırtı yağını çıtır hale gelene kadar kızartın.
  4. Servis tabağına kızartılmış eti aldıktan sonra üzerine pişen karidesleri dizin. Karideslerin piştiği sosu da tabağa alın.
  5. Pırasa çıtırı, tavada kızaran kuyruk yağını ve parçalarını üzerine ilave ederek servis edin.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Davet Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Farklı Et Yemekleri Özel Günler

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut