- Kestaneleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra 25 dakika suda haşlayın. Daha sonra tereyağı ve adaçayı ile soteleyin.
- Yer elmalarının kabuklarını soyup doğrayın. 3 dakika kadar haşlayın. Tuz, karabiberle ve biraz zeytinyağında soteleyin.
- Kabukları soyulan bal kabağını ince dilimler halinde doğrayın. Kaynamış suyun içinde 2 dakika haşlandıktan sonra suyunu süzdürün.
- Tavaya alıp, biraz zeytinyağı, tuz ve karabiber ile soteleyin. Ilınmaya bırakın. Küçük bir tavada ince doğranmış soğanı zeytinyağıyla soteleyin.
- Kremayı ekleyip 5 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Lagos balığı, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını tavada kısa bir süre kızartıp, 180 derece fırında 5 dakika pişirin.
- İnce doğradığınız sarımsakları mısır yağında kıtırlaşıncaya kadar kızartın. Servis tabağına yer elması ve bal kabağını alın.
- En üste lagos balığını yerleştirin. Tabağı krema sosu, kestane ve sarımsak ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yemeğinize lezzet katmak için kullanabileceğiniz nefis balık soslarına buradan ulaşabilirsiniz.