Deniz Levreği
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Deniz Levreği Tarifi İçin

Malzemeler

Deniz Levreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Deniz levreği filetosunu hazırlamak için; yapışmaz yüzeyli bir tavada 10 g tereyağını eritin. Levrek filetosunun her iki yüzünü de mühürleyin. Yağlı kağıt serili bir fırın kabına alarak üzerine 10 ml zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  2. Karnabahar püresi için; fırında pişirmiş olduğunuz karnabaharları bir kaba alın. Üzerine ılık kremayı ve tereyağını ekleyip iyice ezerek püre haline getirin. Servis yapılana kadar ılık kalmasını sağlayın.
  3. Siyah zeytinleri yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın kabına yayın. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında iyice kuruyana kadar pişirin. Soğuduktan sonra robottan geçirip toz haline getirin.
  4. Ayrı bir tavada 5 ml zeytinyağını ısıtın ve çeri domatesleri ekleyip birkaç dakika soteleyin. Küçük bir sos tavasında tereyağını eritip, orta kısık ateşte hafif renk alana kadar pişirin.
  5. Bir servis tabağına önce karnabahar püresini yayın. Üzerine sırasıyla sotelediğiniz çeri domatesleri, brokolileri ve pişirdiğiniz balığı yerleştirin. Toz haline getirdiğiniz siyah zeytini serpin ve esmer tereyağını gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Diyet Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut