Balıklı Pay
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fish pie, bir diğer adıyla balıklı pay dünya mutfağında çok sevilen yemeklerden biridir. Patates, yumurta, ıspanak, havuç ve parmesan peyniri ile hazırlanan bu yemek, kalabalık sofralarda servis edilir. Malzemeler hazırsa, balıklı pay tarifi için detaylara geçebiliriz. 

Balık köftesi tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon balıklı pay kaç kaloridir?

Bir porsiyon balıklı pay 539 kaloridir.

Balıklı Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Balıklı Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle soyulmuş ve ikiye bölünmüş patatesleri kaynayan suyun içerisine alın yumuşayana kadar pişirin.
  2. Pişirdiğiniz patatesleri süzün.
  3. Bir kabın içerisine patatesleri alın üzerine bir miktar süt, tereyağı ve karabiber ilave edip güzelce karıştırın.
  4. Geniş bir tavaya tereyağı, un dilimlenmiş taze soğanı ilave edin, tereyağı eriyene kadar karıştırın.
  5. Bir çırpma teli kullanarak üzerine yavaş yavaş 400 ml süt ilave edin.
  6. Devamlı karıştırarak kaynatmaya başlayın.
  7. Kıvam alıp koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatın. 
  8. İçerisine balık, hardal, konserve mısır ve donuk ıspanakları ekleyin güzelce harmanlayın.
  9. Fırına dayanıklı bir kabın içerisine alın ve üzerine patatesleri ilave edin.
  10. En üst kısmına ise rendelenmiş kaşarları serpiştirin.
  11. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.
  12. Fırından çıkan Balıklı pay servise hazır, Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Panko kırıntısı serperek yemeği çıtır hale getirebilirsiniz.
  • İnce doğranmış taze dereotu veya frenk soğanı sosa ekstra lezzet katacaktır.
  Püf Noktası
  • Somon,morina, füme mezgit balığı gibi yağlı olmayan etli balıkları seçmelisiniz.
  • Mümkün olduğunca taze, mevsimlik balık kullanmak en iyisidir, ancak önce buzunu çözdüğünüz sürece dondurulmuş balık da tercih edebilirsiniz. Buzu tamamen çözülmeyen balıkların kullanılması sulu bir balık turtasına yol açabilir.
  • Süt ilave ederken topaklanmayı ve tavanın dibine yapışmasını önlemek için karıştırarak kaynatın.

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Balık Yemekleri Kiş Tarifleri

Benzer Tarifler

Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut
Izgara lüfer
Goan fish curry
Buharda çipura