SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Bademli Palamut
Bademli Palamut
Güncelleme tarihi:
30 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
35 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
1 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Bademli Palamut Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
1 palamut fileto
50 gr file badem
1 yumurta
1-2 dal roka
1 havuç
1 kabak
1 patates
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Ayçiçeği yağı
Bademli Palamut
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Palamut filetoyu ortadan iki eşit parçaya bölün. Un ve yumurta karışımına bulayıp her tarafını file bademle kaplayın.
Havuç, kabak ve patatesin kabuklarını soyup seritler halinde doğrayın. Tereyağı ile soteleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı pulbiberle tatlandırın.
Ayrı bir tavada balıkları kızartın. Sebzeleri iki palamut dilimi arasına yerleştirin. Roka ve patates cipsi ile servis yapın.
Tarif Kategorileri
Palamut Tarifleri
Benzer Tarifler
Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut