Kereviz sapı, iri doğradığınız pırasa, kabuğunu
soyduğunuz ve dilimlediğiniz limon, iri
doğradığınız havuç, yarım demet maydanoz,
kekik, tarhun, tane karabiber ve tuzu geniş
bir tencereye alın. Üzerine 1.5 litre kadar su
ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra altını
kısıp kapağı kapalı olarak yarım saat daha
pişirin. Somon balığını da tencereye ekleyin
ve 45 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya
bırakın. Balıklar soğuduktan sonra
sudan çıkartıp derisi ayırın ve bir servis tabağına
alın. Turbun kabuklarını soyup rendenin
ince tarafı ile rendeleyip geniş bir kaseye
alın. Üzerine kremayı ilave edip karıştırın.
Armutları yıkayıp alacalı soyun. Çekirdeklerini
çıkartıp 6 yarım ay elde edecek şekilde
dilimleyin ve geniş bir tavada tereyağında 4-5
dakika soteleyin. Balığın üzerini iri doğradığınız
Frenk soğanı ile süsleyin. Yanında sote
armut ve kremalı turp ile sıcak servis yapın.