Torta Ahogoda
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Meksika'nın Jalisco eyaletine özgü bir sandviçtir. Bir kaza üzerine bulunan sandviç, ıslak ekmeği ve et dolu iç harcıyla damaklarda iz bırakıyor. Orijinalinde 'carnitas' denilen domuz etinin kendi yağında pişmesiyle oluşan et ile yapılır. Ancak dana eti ile de alternatifi yapılabilir. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız torta ahogoda tarifi aşağıda. 

Alternatif lezzetli sandviçler arıyorsanız bagel sandviçsoğuk sandviç ve köfteli sandviç tariflerine göz atabilirsiniz. 

Torta Ahogoda Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Sandviç için:

Torta Ahogoda

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru biberler yumuşasın diye sıcak suda bekletilir. 
  2. Domatesleri fırın tepsisine yerleştirerek 5-10 dakika yumuşaması için bekletilir. 
  3. Yumuşayan biberler, domates, soğan, sarımsak, zeytinyağı, kekik, sirke, tuz, kimyon eklenerek pürüzsüz olana kadar karıştırılır. 
  4. Sos tavaya alınarak ısıtılır. 
  5. Baget ekmekler toplam 4 parçaya bölünür. 
  6. Bölünen baget ekmeklerinin için malzemeler ile doldurulur ve sos içerisine koyulur. 
  7. Üstüne de sos dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Et Tarifleri Sandviç Tarifleri

Benzer Tarifler

Somon taco
Sopa Tarasca
Pambazo
Taco al Pastor
Meksika Lazanyası
Taquitos