Meksika'nın sokak lezzetleri arasında yer alan tamele, mısır koçanı ile hazırlanan bir yemektir. İç harcında birçok farklı malzeme kullanılabilir. Genellikle tavuk veya hindi eti tercih edilir. Özellikle Amerikan mutfağında sık sık tüketilmesiyle bilinir. Hamurun mısır ya da muz yaprağına sarılarak pişirilmesiyle hazırlanır. Davet sofralarında veya kalabalık sofralarda ikram edilir. Peki, tamale nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, adım adım tamale yapımı için detaylara geçebiliriz.
Meksika mutfağının eşsiz lezzetlerini sevenler için nefis taco, etli fasulyeli enchilada ve mole sosu tarifini buraya bırakıyoruz.
Tavuklu iç harç için:
Tamale Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Tamale Kaç Kalori?