SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri
Takos
Takos
Güncelleme tarihi:
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
10 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Takos Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
12 Tortilla
1 çay bardağı sıvı yağ
Sos için
2 domates
1 soğan
3 sivri biber
1 çay kaşığı limon suyu
Tuz
İç malzeme için
350 gr kavrulmuş kıyma
1 kıvırcık salata
2 kış armudu
50 gr parmesan veya çedar peyniri
Takos
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tortillaları hazırlayın. Domates ve soğanı rendeleyin. Biberleri ince kıyın. Tüm sos malzemelerini karıştırıp birkaç saat dinlendirin.
Kıvırcığı yıkayıp ince ince doğrayın. Kış armudunu soyup rendeleyin. Yeşillik, armut, kıyma ve peyniri harmanlayıp sosa ilave edin.
Sıvıyağı bir tavaya alıp ısıtın. Tortillaların her birini 15-20 saniye kızartıp alın. İkiye katlayıp her iki yüzünü tekrar kızartın.
Kağıt havlu üzerinde yağını süzüp hazırladığınız soslu iç malzemeyle doldurun. Bekletmeden servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Et Tarifleri
Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri
Farklı Et Yemekleri
Kızartma Tarifleri
Sandviç Tarifleri
Benzer Tarifler
Somon taco
Sopa Tarasca
Pambazo
Taco al Pastor
Meksika Lazanyası
Taquitos