Pipian Soslu Tavuk
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pipian sosu, Meksika mutfağında yaygın olarak kullanılan baharatlı bir sos çeşididir. Pipian sosunun en ünlü versiyonu Oaxaca'dan gelir. Ancak yeşil mole sosu Meksika'nın hemen her yerinde hazırlanır. Pipian sos, mole sosu olarak da bilinir. Malzemeler hazırsa, pipian soslu tavuk tarifine geçebiliriz.

Tavuklu taco ve aguachile tarifine de göz atın.

Pipian Soslu Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Pipian Soslu Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırın 190 derecede ısıtılır. Tavuk göğüsleri zeytinyağı, tuz ve karabibere bulanarak 35 dakika pişirilir. 
  2. Bir tavada balkabağı tohumlarını patlayana kadar pişirilir ve kenara soğuması için alınır. 
  3. Bir tavaya kalan yağ alınır, tomatillo, soğan ve ince doğranmış biberler 10 dakika pişirilir. 
  4. Kalan malzemeler de eklenerek blenderdan geçirilir. 
  5. Fırından çıkan tavukların üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Davet Yemekleri Tavuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Somon taco
Sopa Tarasca
Pambazo
Taco al Pastor
Meksika Lazanyası
Taquitos