Meksika Usulü Donut
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Donut, özellikle ABD'de tüketilen tatlı bir çörektir. Kalori değeri yüksek olan bu çöreğin birbirinden farklı versiyonları mevcuttur. Amerika'da kahvaltı saatlerinde tüketilen donut, simit donut ve deliksiz donut olmak üzere ikiye ayrılır. Meksika'da da çok sevilen bu tatlı, diğerlerinden farklı olarak acı biber ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Meksika usulü donut tarifine geçebiliriz.

Karadutlu kremalı donut ve muzlu donut tarifine de göz atın.

Meksika Usulü Donut Tarifi İçin

Malzemeler

Meksika Usulü Donut

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Çikolata bir tencerede eritilir, kenara alınan çikolata çırpma teli ile çırpılır. 
  2. Ilıdığında süt ile karıştırılır. 
  3. Bir karıştırma kabında un, tuz, vanilin, kabartma tozu, şeker, acı biber ve karbonat eklenerek harmanlanır. 
  4. Yumurta ayrı bir kapta çırpılır.
  5. Çırpılan yumurta unlu karışıma eklenir. 
  6. Sütlü çikolata da eklenerek karıştırılır. 
  7. Homojen bir kıvam elde edilir. 
  8. Tava ısıtılır. Az miktarda sıvıyağ dökülür. 
  9. Kepçe yardımı ile hamurdan parçalar dökülür.
  10. Arkalı ve önlü olarak pişirilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Çay Saati Tarifleri Çörek Tarifleri

Benzer Tarifler

Somon taco
Sopa Tarasca
Pambazo
Taco al Pastor
Meksika Lazanyası
Taquitos