Meksika lazanyası denemeye ne dersiniz? İtalya'nın sevilen lezzetlerinden lazanyanın Meksika'ya uyarlanmış versiyonlarını çok seveceksiniz. Siz ve malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.
Yapışmaz bir kızartma tavasını orta-yüksek ateşte ısıtın.
Soğanı birkaç dakika soteleyin, ardından bir yemek kaşığı su ekleyin (bu, ilave yağ ihtiyacını ortadan kaldırır) ve soğan yumuşak ve yarı saydam olana ve su buharlaşana kadar pişirin.
Isıyı en yükseğe yükseltin ve kıymayı ekleyin.
Topak kalmayıncaya ve kıyma kahverengileşinceye kadar karıştırarak pişirin.
Rendelenmiş havuç, doğranmış kırmızı biber, barbunya fasulyesi, doğranmış domates ve taco baharatını ekleyin. Karıştırın ve karışım koyulaşana kadar 10-15 dakika pişirin.
Fırına uygun bir kaba hafifçe pişirme spreyi sıkın.
Tabağı 2 x tortilla, ardından et karışımının yarısı, 1 x tortilla, kalan et karışımı, 2 tortilla daha ve ardından ekşi krema ile katmanlayın. En üste peyniri serpin.
30-40 dakika veya altın rengi olana kadar pişirin.