Etli Fajita
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Meksika mutfağıyla özdeşleşen fajita, ana yemek olarak sunulur. Bonfile, biber ve soğan ile hazırlanan bu yemek, tortilla ile birlikte ikram edilir. Orijinali dana etiyle yapılsa da, günümüzde tavuk ve karides ile yapılan çeşitleri de mevcuttur. Malzemeler hazırsa, Meksika usulü fajita tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak taco ve tamale tarifine de göz atın.

Etli Fajita Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Fajita

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bonfileleri, zeytinyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave ettiğiniz bir kapta 30 dakika marine edin.
  2. Ayçiçeği yağını ısıttığınız tavada, piyazlık doğradığınız soğan, halka doğradığınız sivri biber, tuz ve karabiberi soteleyin.
  3. Üzerine bonfileleri ilave edip, her iki tarafını da pişirin.
  4. Süzme yoğurt, salata ve tortilla ile servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Meze Tarifleri Et Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Kızartma Tarifleri Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Somon taco
Sopa Tarasca
Pambazo
Taco al Pastor
Meksika Lazanyası
Taquitos