Chili Con Carne
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Meksika'nın meşhur chili con carne tarifi, et, domates ve acı biberin birleşimi ile yapılan bir yemektir. Sulu olan bu yemek Meksika'da taco, pilav ya da nachoslar ile tüketiliyor. Malzemeleriniz hazırsa chili con carne tarifinin detayları aşağıda.

Meksika mutfağından torta ahogoda ve Meksika pilavı tarifine de göz atın.

Chili Con Carne Tarifi İçin

Malzemeler

Chili Con Carne

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtın. Soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
  2. Kıymayı ekleyin ve rengini kaybedene kadar pişirin.
  3. Doğranmış kırmızı biber, yeşil biber ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.
  4. Doğranmış domates, domates salçası, kırmızı biber, kimyon, kekik ve toz şekeri ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Et suyu veya suyu ekleyin, ardından kırmızı fasulyeleri karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
  6. Kare çikolatayı ekleyin ve yavaş yavaş erimesini sağlayın.
  7. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 30-40 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ara sıra karıştırarak çikolatanın tam anlamıyla karışıma karışmasını sağlayın.
  8. Chili con carne tarifi servise hazır. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Yemeğin suyu az gelirse, ilave edebilirsiniz.
  • Acılık oranı tamamen damak zevkine bağlıdır.
  • Tarifteki biber miktarını dilediğiniz gibi arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Somon taco
Sopa Tarasca
Pambazo
Taco al Pastor
Meksika Lazanyası
Taquitos