Chile En Nogoda
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Meksika'ya dayanan chile en nogoda, poblano biber dolması olarak da bilinir. İç dolgusunda havuç, patates, kabak, bezelye ve badem kullanılır. Pişirilen biberler, cevizli krema ile zenginleştirilir. Meksika ve çevresinde çok sevilen bu yemek, nar taneleri ile süslenir. Malzemeler hazırsa, chile en nogoda tarifine geçebiliriz.

Meksika mutfağından aguachile ve esquites tarifine de göz atın.

Chile En Nogoda Tarifi İçin

Malzemeler

Dolgu için:

Sos için:

Chile En Nogoda

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eti önceden pişirin. 
  2. Etin üzerine su ekleyerek kaynamaya bırakın. Eti tenceren alarak soğuyunca küp küp doğrayın. 
  3. Soğan, havuç, kabak ve patates küp küp doğranır. 
  4. Badem ince ince doğranır. 
  5. Domates ikiye bölünür, yarım su bardağı etin piştiği sudan ekleyerek  ve blenderdan geçirilir.
  6. Dolgu için olan bütün malzemeler pişirilir ve domates sos eklenerek pişirilir. 
  7. Biberler ocakta közlenir. Dış zarlarından ayrılır. 
  8. Uzunlamasına kesik atarak içerisi harç ile doldurulur.
  9. Kesilen kısım arkaya gelecek şekilde tabağa yerleştirilir.
  10. Sos için bütün malzemeler pürüzsüz olana dek blenderdan geçirilir. 
  11. Biberin üzerine dökülür, nar ve maydanoz ile servis edilir. Afiyet olsun. 
  Servis Önerisi
  • Chile en Nogada, genellikle sıcak servis edilir. Sıcak servis, cevizli sosun daha kremamsı ve biberlerin dolgusunun daha yumuşak olmasını sağlar.
  • Yemek, yanına sade pilav veya bulgur pilavı ile sunulabilir. Pilav, yemeğin zengin tadını dengeleyerek mükemmel bir eşlikçi olur.
  • Yanında bir kâse yoğurt veya kaymak ile sunmak, yemeğin baharatlı tadını yumuşatarak lezzetini artırır.
  • Yemeği nar taneleriyle süsledikten sonra, taze fesleğen, maydanoz veya taze nane ile dekor yapabilirsiniz. Bu, hem görsel hem de lezzet açısından yemeği zenginleştirir.
  Püf Noktası
  • Biberleri közlerken dikkatli olun. Çok fazla pişirirseniz biberler fazla yumuşar ve harcın içine sızabilir. Közleme işlemi sırasında biberlerin kabuklarının iyice soyulmasına dikkat edin.
  • İç harca ekleyeceğiniz meyveler (elma, armut, kuru üzüm) tatlılık ve asidik dengeyi sağlamalıdır. Meyve ve etin uyumlu olması için aşırı tatlı olmamaya dikkat edin.
  • Nogada (cevizli sos) sosunun kıvamı önemlidir. Çok yoğun olursa yemeği kaplamakta zorlanabilirsiniz, çok sulu olursa da biberlerin üzerine düzgün dağılmaz. Sosu sütle kıvamlandırarak istediğiniz dokuya ulaşabilirsiniz.
  • Kıyma, iç harcın temelini oluşturur. Kıymanın iyice piştiğinden emin olun. Fazla su bırakmaması için etin suyunu çektikten sonra diğer malzemeleri ekleyin.
  • Chile en Nogada yemeği, dolgu harcıyla hazırlanıp cevizli sosla kaplandıktan sonra bir süre bekletildiğinde lezzetleri birbirine daha iyi geçer. Hazırladıktan sonra birkaç saat buzdolabında bekletip sonra sıcak servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Somon taco
Sopa Tarasca
Pambazo
Taco al Pastor
Meksika Lazanyası
Taquitos