Arroz Con Leche (Meksika Sütlacı)
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Meksika mutfağına özgü eşsiz bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Ana malzemeleri süt, pirinç ve şeker olan Meksika sütlacı, Türk mutfağında yer alan klasik sütlaç ile benzerlikler göstermektedir. Meksika sütlacı yapımında iki farklı süt kullanılır. Bu sütler konserveler halinde satılmaktadır. Sütlerden biri şekerli, diğeri ise şekersizdir. Peki, arroz con leche olarak da bilinen Meksika sütlacı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, nefis Meksika sütlacı tarifine geçebiliriz.

Farklı kültürlere ait tatlıları denemek isteyenler için, karamel soslu trileçe, kestaneli magnolia ve panna cotta tarifini buraya bırakıyoruz.

Arroz Con Leche (Meksika Sütlacı) Tarifi İçin

Malzemeler

Arroz Con Leche (Meksika Sütlacı)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak pirinçleri ıslatın ve birkaç kez yıkayarak suyunu süzün.
  2. Ardından pirinç, su, karanfil ve tarçını bir tencerenin içerisine alın.
  3. Pirinç suyunu çekinceye kadar malzemeleri yalnızca birkaç kez karıştırın.
  4. Tencerenin kapağını yarım olacak şekilde kapatın.
  5. Pirinçler suyunu çektiğinde şekerli ve şekersiz konserve sütleri ekleyin.
  6. Malzemeleri biraz daha karıştırdıktan sonra sütlaç hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Meksika Sütlacı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. İlk aşamada pirinçleri ıslatmak, nişastanın gitmesini sağlayacaktır.
  2. Sütlaç yapımında malzemeleri çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.
  3. Eğer konserve süt bulamadıysanız, normal süt kullanarak klasik sütlaç hazırlayabilirsiniz.
  4. Eğer yalnızca şekersiz koyulaştırılmış sütünüz varsa, üzerine normal süt ekleyerek yoğunluğunu açabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Sütlü Tatlılar Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri

Benzer Tarifler

Somon taco
Sopa Tarasca
Pambazo
Taco al Pastor
Meksika Lazanyası
Taquitos