Ana malzemesi mayonez olan tartar sos; sarımsak, maydanoz ve turşu gibi malzemelerle aroma katılır. Ana vatanı Fransız mutfağıdır. Genellikle cips ve balık yemeklerinin yanında kullanılır. Kremalı bir kıvamı vardır. Ortalama 30 dakika da hazırlanır. Hazırsanız, nefis tartar sos tarifine başlayabiliriz.
Tartar sosun içinde kullanacağınız mayonezi, evde kendiniz hazırlarsanız lezzeti artacaktır.
Sosun kıvamı sulu olursa, mayonez ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Kıvamın tutması için bir kez mikser ile karıştırın.
Dilerseniz, ince kıyılmış dereotu ile daha hoş bir tat elde edebilirsiniz.
100 Gram Tartar Sos Kaç Kalori?
100 gramlık tartar sos, yaklaşık 200 kaloridir. Yağ ve sodyum değeri yüksektir. Yemeklerin içerisine 2 yemek kaşığı tartar sos ekleyebilirsiniz.
Yemeklere aroma katmak için sunulan sos tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Sebze ve et yemeklerinin içerisinde sık sık kullanılan domates sosu tarifine göz atmayın.