Tamarindo Sosu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tamarindo sosu, Meksika mutfağında özellikle deniz ürünleri, tavuk, et ve sebze yemekleriyle bir araya gelerek yemeklere zenginlik katıyor. Ekşi ve tatlı lezzetiyle yemeklere derinlik sağlıyor. Ayrıca tatlılarda da kullanılarak tatlı ekşilikle tatları zenginleştiriyor. İşte gelelim tamarindo sosunun yapımına:

Salsa Verde sosu tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tamarindo sosu kaç kaloridir?

Bir porsiyon tamarindo sosu  132 kaloridir.

Tamarindo Sosu Tarifi İçin

Malzemeler

Tamarindo Sosu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle demirhindi ezmesi, su, esmer şeker ve tuzu bir tencereye koyun. Eğer acı biber sosu veya acı biber kullanacaksanız ekleyin.
  2. Karışımı orta ateşte kaynatın, ardından kısık ateşte karışım koyulaşana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  3. Sürekli karıştırarak sosun kıvamını kontrol edin.
  4. Sos kıvam alıp hafifçe yoğunlaştığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Soğuduktan sonra, tamarindo sosunuz hazır. Afiyet olsun. 
  Servis Önerisi
  • Tamarindo sosunu ızgara balık veya karides ile servis edebilirsiniz.
  • Tavuk göğsü veya ızgara etlerin yanında tamarindo sosunu kullanabilirsiniz.
  • Fırınlanmış veya ızgara sebzeler üzerine tamarindo sosu dökerek servis edebilirsiniz.
  • Vanilyalı dondurma veya cheesecake gibi tatlıların yanına servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için blender veya çırpıcı ile sosu çırpabilirsiniz.
  • Sosun kıvamını istediğiniz şekilde ayarlamak için su miktarını ve pişirme süresini kontrol edin.
  • Sosun koyulaşması için pişirme süresini uzatın veya su ekleyerek seyreltebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Sos Tarifleri