Soslu Soğuk Balık
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Soslu Soğuk Balık Tarifi İçin

Malzemeler

Haşlama için:

Sos için:

Soslu Soğuk Balık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bir tencereye 4 su bardağı suyu döküp balık ve kekik haricindeki diğer haşlama malzemelerini ilave ederek kaynatın. 30 dakika pişirip suyunu süzün ve soğumaya bırakın. 

Kaynatıp soğuttuğunuz suya, temizlenmiş balığı ilave edip çok kısık ateşte kaynatın. Su kaynayınca 2-3 dakika daha pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın. Balığı kevgirle servis tabağına yerleştirin ve üzerine kekik serpin. 

1 soğan, 3 domates, 2 diş sarımsak, 1 kaşık zeytinyağı ve maydanozu blenderden geçirip sosu hazırlayın. Tuz, karabiber serpip yarım saat dinlendirin, maydanoz ve limon dilimiyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sos Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu