Kalamarları yıkayıp kurulayın ve 3 santim kalınlığında kesin. 7 diş sarımsağı ezin. 2 çay bardağı zeytinyağı, sirke, rendelenmiş limon kabuğu, defne yaprağı, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırıp sosu hazırlayın. Kalamarları bu sosa ekleyin, arada bir karıştırarak 1 saat marine edin.
Maydanoz, taze soğan sapları ve kalan 3 diş sarımsağı temizleyip ince ince kıyın. Ekmek içini ufalayıp teflon tavada hafifçe kavurun ve maydanozlu karışıma ilave edin. 1 tutam tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 2 çorba kaşığı kadar ekmekli karışımı tavaya alıp 1 kaşık zeytinyağı ilave ederek kavurun.
Kalamarları kevgirle marinatın içinden alıp kalan ekmekli karışıma bulayın. Şişlere geçirip ızgarada pişirin.
Kavurduğunuz ekmekli karışımı servis tabağına alıp üzerine kalamar şişleri dizin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Detaylı anlatamıyla sofralarınızı süsleyecek kalamar tarifine buradan ulaşabilirsiniz.