Safran Soslu Bahar Pilavı
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Safran Soslu Bahar Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Safran Soslu Bahar Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanağı ayıklayıp yıkayın. Suyunu iyice süzdükten sonra iri iri doğrayın. Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Pirinci bol suda yıkayıp süzün. 
  2. 2 kaşık margarini ayırıp kalanını tavada eritin. Soğan ve ıspanağı ilave edip hafifçe kavurun. Bir tutam tuz ve karabiber serpin.
  3. Pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Sıcak suyu ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Isıya dayanıklı küçük kalıpları yağlayıp hazırladığınız pilavı paylaştırın. Fırın tepsisine kalıpları dizip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 3-4 dakika pişirin.
  5. Kaseleri servis tabaklarına ters çevirerek pilavı çıkarın. 
  6. Süt kremasını ayrı bir kapta ılıtın. 1 tutam tuz ve safran ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Servis tabaklarındaki pilavların üzerine gezdirin. Hemen servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, nefis mi nefis bahar pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu