Bir kasede nohutları, zeytinyağının yarısı, toz kırmızı biber, toz kimyon ve bir miktar tuz ile harmanlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, nohutlar altın rengini alıp kıtır olana kadar pişirin.
Ayrı bir kasede üzüm pekmezini, sirkeyi, kalan zeytinyağını, kimyon tohumlarını ve arzunuza göre bir miktar tuzu karıştırın.
Fırından çıkardığınız nohutlar soğuduktan sonra 3/2’sini rondoda çekin ve hazırladığınız pekmezli karışıma ekleyip karıştırın.
Servis Önerisi
Pekmezli nohutlu sos, tatlı-ekşi lezzetiyle bebek ıspanak, roka ya da maskolin yeşillikleri gibi aroması güçlü otlar ile çok iyi uyum sağlar.