Özel Soslu Etli Bezelye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Özel Soslu Etli Bezelye Tarifi İçin

Malzemeler

Özel Soslu Etli Bezelye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bezelyeyi ayıklayıp yıkayın. Kuzu etini 4 iri parça halinde kesin. 1 dal dereotunu süsleme için ayırıp kalanı kıyın. Soğanları küçük küçük doğrayın. 

Mısırözü yağını tavada kızdırıp kuzu etlerini iki taraflı kızartın. Tuz ve karabiber serptikten sonra etleri kevgirle tavadan alın. 

Tavada kalan yağda soğanı pembeleştirin. Bezelye ve etleri ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. 

Derin bir kasede yumurta, limon suyu, tuz, karabiber, kıyılmış dereotu ve peyniri karıştırın. Yemeği ateşten alıp yumurtalı karışımı üzerine dökün ve hızla karıştırın. Kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Üzerini ayırdığınız dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu : BEZELYE ZAMANI
Bahar sebzesi olan bezelye zengin fosfor ve kalsiyum deposu. Ayrıca protein, karbonhidrat ve C vitamini de içeriyor. Bezelye kısa ömürlü bir sebze olduğu için mevsiminde bol bol yiyin.
Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu