Kırmızı Biberli Cevizli Sos
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kırmızı Biberli Cevizli Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Kırmızı Biberli Cevizli Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kapya biberleri uzunlamasına ikiye bölün, tomurcuklu kısımlarını temizleyin. Domateslerin de kabuğunu soyduktan sonra kalınca dilimleyin. Kapya biber ve domateslerin üzerlerine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı döküp her tarafını yağlayın. Kabuklu kısımları üstte kalacak şekilde fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat közleyin. Sebzeleri fırından çıkartın. Biberler ılınınca kabuğunu soyun. 
  2. Biberleri, domatesleri, ceviz içlerini ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını mutfak robotuna aktarın. Püre haline gelene dek karıştırın. 
  3. Kimyon tohumlarını bir sarımsak döveceği ile iyice ezerek toz haline getirin. Salça, sirke, kekik, acı biber, kimyon ve tuzu ekleyip karıştırın. Mutfak robotundaki püreye salçalı ve kimyonlu sarımsak karışımını ekleyin. Spatula yardımı ile karıştırın. Sosunuzu sterilize edilmiş bir kavanoza doldurun. En son 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağını üzerine dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Sos Tarifleri Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu