Kapari Sos
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde yetişen kapari, dikenli bir bitkidir. Genellikle sos yapımında kullanılan kapari, C vitamini bakımından zengindir. Kalori değeri düşük olduğu için diyet listelerinde ve salatalarda da yer verilebilir. Ülkemizde yabancı ülkelere göre daha az kullanılmaktadır. Özellikle kapari soslu dil balığı sosun en çok kullanıldığı yemeklerden biridir. Peki, kapari sos nasıl yapılır? Listede verilen malzemeleri hazırladıysanız, kapari sos yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak Fransız mutfağından dömi glas sos veya şaraplı sos tarifini de deneyebilirsiniz.

Kapari Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Kapari Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle küçük bir tencereye un, tuz ve soğuk et suyunu ekleyerek 5 dakika bekletin.
  2. Çırpma teli ile karıştırarak kaynar et suyunu da ilave edin. Malzemeleri birbirine yedirin.
  3. Karışımı 5-6 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.
  4. Pişirdiğiniz suyu süzgeçten geçirin. Tereyağı ve ince kıyılmış kaparileri karıştırarak diğer malzemeler ekleyin.
  5. Kapari sosu, balık yemekleri ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Kapari Sos Kaç Kalori?

  1. Kapari sosun 100 gramlık bir porsiyonu, 40 kaloridir. Kalori değeri düşük olan bu sosu, yemeklerinize lezzet katmak için kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu