İncir Ve Hardal Sosu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İncir Ve Hardal Sosu Tarifi İçin

Malzemeler

İncir Ve Hardal Sosu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İncir sosu için 60 gr tereyağını bir tencerede eritin. İri doğranmış incirleri, ince doğranmış biberiyeyi ilave edin ve soteleyin. Beyaz şarap sirkesi, su, çubuk tarçın ve 1 yemek kaşığı bal ilave edin. 40-50 dakika kısık ateşte kaynatın. Ocaktan alıp çubuk tarçını tencereden çıkarın. Sosu blenderle ezin. Püre haline gelen sosa, tuz ve çekilmiş tane karabiber ilave edin. Tane hardallı sos için, 100 gr tereyağının yarısını sos tenceresinde eritip soğanı soteleyin. Üzerine sirkeyi ilave edin ve sotelemeye devam edin. Daha sonra beyaz şarap sirkesi ve kremayı ekleyin. 10 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Kalan tereyağı, hardal, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu