İncir sosu için 60 gr tereyağını bir tencerede eritin. İri doğranmış incirleri,
ince doğranmış biberiyeyi ilave edin ve soteleyin. Beyaz şarap sirkesi,
su, çubuk tarçın ve 1 yemek kaşığı bal ilave edin. 40-50 dakika kısık
ateşte kaynatın. Ocaktan alıp çubuk tarçını tencereden çıkarın. Sosu
blenderle ezin. Püre haline gelen sosa, tuz ve çekilmiş tane karabiber
ilave edin. Tane hardallı sos için, 100 gr tereyağının yarısını sos tenceresinde
eritip soğanı soteleyin. Üzerine sirkeyi ilave edin ve sotelemeye
devam edin. Daha sonra beyaz şarap sirkesi ve kremayı ekleyin. 10
dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Kalan tereyağı, hardal, tuz ve
karabiberi ekleyip karıştırın.