Havuç Tarama Sosu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Ekrem Çağatay’dan deniz mahsulleri bir tabak için nefis havuç tarama sosunu sizlere sunuyoruz. Mayonez, havuç, havyar ve yoğurt ile hazırlanan bu sos, genellikle balık yemeklerinin yanında sunulur. Hazırladığınız sosun ağzını kapatarak 2-3 gün boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Yemeklerin yanına çok yakışan kolay sos tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Havuç Tarama Sosu Tarifi İçin

Malzemeler

Havuç Tarama Sosu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havucu soyduktan sonra 15-20 dakika haşlayın ve blender yardımı ile pürüzsüz hale getirin.
  2. Cevizi de blendera alın pürüzsüz hale gelene dek çekin.
  3. Son olarak; havyar, tobiko, limon suyu, mayonez, süzme yoğurt, ceviz, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyin. Sürülebilir bir kıvam elde edene kadar blender’dan geçirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sos Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu