Havanda Pesto Sos
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Ekrem Çağatay’dan makarna ve salatalar için şahane bir sos tarifi ile karşınızdayız. Kökeni İtalya'ya dayanan pesto sos, fesleğen, çam fıstığı ve sarımsak ile hazırlanır. Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan pesto sos, kavanozlarda muhafaza edilebilir. Malzemeler hazırsa, havanda pesto sos tarifi için detaylara geçebiliriz.

Klasik pesto sos ve rokalı pesto sos tarifine göz atmayı unutmayın.

Havanda Pesto Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Havanda Pesto Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yağsız bir tavada ceviz içi ile çam fıstığını kavurun ve soğumaya bırakın.
  2. Sarımsak ve tuzu bir havana alarak kremamsı bir kıvam alana kadar ezin.
  3. Fesleğen yapraklarını ilave ederek 5 dakika daha ezin. Ardından zeytinyağını ilave ederek ezmeye devam edin.
  4. Son olarak parmesan peyniri, ceviz içi ile fıstığı ilave edin ve 5 dakika daha ezin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pratik Yemek Tarifleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu