Gravy Sos
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Birleşik Krallık olan gravy sos, ABD ve Singapur'da sık sık tüketilir. Ana malzemeleri tavuk suyu ve un olan gravy sos, özellikle tavuk ve kırmızı et yemeklerinde kullanılır. Kolayca hazırlanan gravy sos, yemeğin lezzetini arttır ve aroma verir. Malzemeler hazırsa, İngiliz mutfağının gözdesi nefis gravy sos nasıl yapılır birlikte görelim.

Yemeklerinize lezzet katacak kolay sos tarifleri sayfamızdan birbirinden farklı 24 sos tarifine ulaşabilir, hangi yemeklerde kullanılacağınızı öğrenebilirsiniz.

Gravy Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Gravy Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle sos tenceresine tereyağını ekleyin ve eritin.
  2. Yağ eridiğinde unu ekleyerek kokusu çıkana ve rengi sütlü kahveye dönene kadar kavurun.
  3. Unun rengi dönmeye başladığında karabiber ve tuz ekleyerek karıştırın.
  4. Tavuk suyunu yavaş yavaş unun üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  5. Orta ateşte pişen sosu sürekli karıştırın. Kıvamı koyulaşmaya başladığında altını kısın ve 2 dakika daha pişirin.
  6. Hazırladığınız gravy sosu, sıcak veya soğuk bir şekilde et yemekleriyle birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu