Glaze Parlak Sos
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pasta tariflerinde sık sık kullanılan glaze sos, özellikle yabancı ülkelerde ilgi görmektedir. Kelime anlamı 'sır, gizli tutulan' olan glaze, pasta ve yemeklere 'ayna görünümü' vermek için kullanılır. İçinde kullanılan gıda boyası ve jelatinle, hem pastalara, hem de yemeklere parlak ve şık bir görünüm sunar. Yemeklerinizin sadece tadına değil, aynı zamanda görünümüne de önem veriyorsanız, glaze sos çok işe yarayacak. Peki, glaze sos nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, pastaları güzelleştirecek glaze sos tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tatlı yaparken işinize yarayacak çikolata sosu, ev yapımı krema ve krem şanti tarifine de göz atın.

Glaze Parlak Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Glaze Parlak Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak tencereye şekerli koyulaştırılmış süt, yarım su bardağı su ve toz şekeri ekleyin.
  2. Orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
  3. Ayrı bir kabın içinde 150 ml su ve toz jelatini karıştırın. Şişmesi için kenarda bekletin.
  4. Sütlü karışım kaynamaya başladığında, şişen jelatini içerisine ekleyin ve jelatin eriyene kadar karıştırın.
  5. Beyaz çikolatayı metal veya cam kavanoza alın. Tenceredeki karışımı çikolataların üzerine ekleyin ve 5 dakika erimesi için bekleyin.
  6. Çikolata tamamen eriyene kadar spatulayla karıştırın. Ardından jel gıda boyasını ekleyin ve tekrar karıştırın.
  7. Hazırladığınız glaze sosu, soğuyana kadar bekletin.
  8. Sos soğuduğunda, pastanızı tezgaha alın ve üzerine sosu dökün.
  9. Pastayı servis etmeden önce 1-2 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Glaze Sos Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Glaze sosu pastaya dökerken, sosun sıcaklığı 28-30 derece aralığında olmalıdır. Aksi takdirde katılaşır.
  2. Glaze sosu yaparken dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise karıştırma işlemidir. Çırpma teli ile yapılması önerilir. Hava kabarcığı oluşumu minimuma düşürülmelidir.
  3. Artan malzemeyi buzdolabında 1-2 gün kadar saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman oda sıcaklığında bekletin.
  4. Glaze sosu pastaya döktükten sonra, pasta sıvama bıçağıyla sıvayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Pasta Tarifleri MasterChef Tarifleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu