Fesleğenli Domates Sosu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Ekrem Çağatay’dan fesleğenli domates sosu tarifini sizlere sunuyoruz. Her mutfağın vazgeçilmezi olan domates sosunu, bu kez fesleğen ve rezene ile zenginleştirdik. Makarna, sulu yemek, fırın yemeklerinde kullanılan fesleğenli domates sosunu, cam kavanozlara koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Domates sosla yapabileceğiniz nefis domates soslu spagetti, domates soslu pirzola ve domates soslu patates tarifine göz atmayı unutmayın.

Fesleğenli Domates Sosu Tarifi İçin

Malzemeler

Fesleğenli Domates Sosu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağını bir tencereye alarak ısıtın. Sarımsak, biberiye, taze kekik ve fençeli bütün halinde ilave edin ve 2-3 dakika kadar kavurun.
  2. 3 dakika sonra zeytinyağın içinden hepsini alın ve tencereye domatesi ekleyin. Tuz ilave ettikten sonra ara sıra karıştırarak domatesi 1 saat kadar kaynatın.
  3. Daha sonra bir el blenderı yardımıyla domatesi sos haline getirin ve diğer tüm malzemeyi ilave ederek yeniden blenderdan geçirin. Soğumaya bırakın.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Domatesli Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu