Domates Sosu
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Obezite ve kalp krizi hastalıklarına karşı koruyucu bir etkisi olan domates; menemen veya kahvaltılık sos gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Cilt sağlığına iyi gelmesinin yanı sıra, kan yapıcı özelliği de mevcuttur. Raf ömrü uzun olduğu için, konservelerde muhafaza edilebilir. Ana vatanı Güney Amerika olan bu besin, ülkemizde en çok Antalya ve Mersin'de yetişir. Malzemeleriniz hazırsa, domates sos tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Domates Sosu Kaç Kaloridir?

Domates Sosu Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Domates Sosu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle 6 adet domatesi soyun ve doğrayın. Ardından 2 adet sivri biberi temizleyip kıyın.
  2. Sos için üç adet soğanı da doğrayın. 3 diş sarımsağı soyun ve ince ince dilimleyin.
  3. Daha sonra zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı ve sarımsağı soteleyin.
  4. Soğan ve sarımsak pembeleşmeye başladığında domates, sivri biber, kekik, şeker, tuz, karabiber ve sirkeyi ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  5. Son olarak 2 dal maydanozu kıyıp üzerine serpin. Şimdiden afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Kullanacağınız malzemelerin taze olmasına dikkat edin. Özellikle domatesler olgun ve sulu seçilirse daha iyi bir tat elde edilir.
  • Domates sosunu saklayarak ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda yemeklere katabilirsiniz. Saklamak için kullanacağınız kavanozları, 15 dakika önceden sıcak su içinde sterilize edin. 
  • Tarifteki sebzeler mutlaka sudan geçirilmeli ve temizlenmelidir.
  • Sosu pişirdikten sonra, kavanozlara sıcak olarak dökün ve kapaklarını kapatın. Cam kavanozların hava almadığından emin olun. Ters çevirin ve bir gece bekletin.

Tarif Kategorileri

Konserve Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Makarna Tarifleri Domatesli Tarifler Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu