Biber Salçası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan biber salçası, özellikle Güneydoğu Anadolu'da tercih edilmektedir. Kırmızı biber ile hazırlanan bu salça, kış için kavanozlara doldurulur ve buzdolabında muhafaza edilir. Peki, evde biber salçası nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, biber salçası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Püf noktalarıyla evde domates salçası yapımına göz atmayı unutmayın.

Biber Salçası Tarifi İçin

Malzemeler

Biber Salçası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip yıkayın. Mutfak robotunda püre şeklinde ezin.
  2. Geniş bir plastik kaba ya da alüminyum tepsiye yayın.
  3. Güneşli bir ortamda günde birkaç kez tahta kaşıkla karıştırarak koyulaşmaya bırakın (yaklaşık üç gün sürüyor).
  4. Suyunu iyice çektikten sonra tuzunu ilave edip karıştırın.
  5. Güneşli bir ortamda bir gün daha beklettikten sonra cam kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında saklayın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Sos Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu