Beşamel Sos
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Beşamel sos, Fransız asıllı beyaz renkli bir sostur. Beş ana sostan biridir. Süt, tereyağı, un ve tuzdan oluşur. Beşamel sos genellikle fırına giren sebzeler ve makarnalar ile birleştirilerek kullanılır. Beşamel sos yaparken dikkat etmeniz gereken sadece birkaç adım ve püf noktalar var. O detaylara geçelim.

Beşamel sosla krema aynı mı?

Beşamel sos ile krema aynı ürün değildir. Beşamel sos un, süt, tereyağı temelli bir ana sostur. Krema ise süt kaymağından elde edilen bir üründür.

Beşamel sos ertesi gün kullanılır mı? 

Beşamel sosu yaptığınızda daha sıcakken streç filmi direkt olarak sos yapıştırarak kaplayıp saklarsanız eğer beşamel sos kabuk oluşturmayacak ve ısıtarak tekrar kullanabilirsiniz. 

Hollandez sos, domates sosu ve pesto sos tarifine de göz atın.

Beşamel Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Beşamel Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Beşamel sos yapımına süt ısıtılarak başlanır. 500 ml süt tencereye alınır ve kaynatılır.
  2. Bir tencerede 60 gr tereyağı eritilir. Eriyen yağa 40 gr un atılır. Bu karışıma meyane denir. 1 dakika kadar kavrulur.
  3. Burada unun çok renk değiştirmesine izin vermemelisiniz. Sos beyaz bir sos olmalı.
  4. Meyaneye kaynamış süt yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Dikkatle karıştırılmalı ki topaklanma olmasın.
  5. Karışıma karabiber, tuz ve varsa eğer çok az miktarda muskat rendesi eklenir.
  6. Muskat çok yoğun bir baharattır o yüzden ekliyorsanız çok az eklemeye dikkat edin.
  7. Beşamel sosunuz hazır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Makarna Tarifleri Akşam Yemeği Sos Tarifleri Fransız Mutfağı

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu