Beşamel sos, Fransız asıllı beyaz renkli bir sostur. Beş ana sostan biridir. Süt, tereyağı, un ve tuzdan oluşur. Beşamel sos genellikle fırına giren sebzeler ve makarnalar ile birleştirilerek kullanılır. Beşamel sos yaparken dikkat etmeniz gereken sadece birkaç adım ve püf noktalar var. O detaylara geçelim.
Beşamel sosla krema aynı mı?
Beşamel sos ile krema aynı ürün değildir. Beşamel sos un, süt, tereyağı temelli bir ana sostur. Krema ise süt kaymağından elde edilen bir üründür.
Beşamel sos ertesi gün kullanılır mı?
Beşamel sosu yaptığınızda daha sıcakken streç filmi direkt olarak sos yapıştırarak kaplayıp saklarsanız eğer beşamel sos kabuk oluşturmayacak ve ısıtarak tekrar kullanabilirsiniz.
Hollandez sos, domates sosu ve pesto sos tarifine de göz atın.