Bearnez Sos
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fransa mutfağına özgü bir sos olan bearnez, 'bearnaise sosu' olarak da bilinir. Ana malzemeleri tereyağı, yumurta sarısı ve sirkedir. Genellikle et yemekleriyle birlikte sunulur. Hazırlaması ortalama 15 dakika olan bearnez sos yapımında beyaz şarap da kullanılır. Peki, bearnez sos nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, bearnez sos tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak mole sosu, dömi glas sos ve guacamole sos tarifine de göz atın.

Bearnez Sos Tarifi İçin

Malzemeler

Bearnez Sos

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı ince ince doğrayın ve tencerenin içerisine alın.
  2. Üzerine sirke ve şarabı ilave edip biraz kaynatın.
  3. Karışımı süzgeçten geçirerek sirkeli şarabı derin bir kabın içine alın ve soğumaya bırakın.
  4. Kaynattığınız sirkeli şarap iyice soğuduktan sonra üzerine tuz ve yumurta sarılarını ekleyerek çırpın.
  5. Su dolu bir tepsinin içerisine hazırladığınız kabı koyun ve benmari usulü eritin.
  6. Bu esnada çırpmaya devam edin. Tereyağını küçük küçük karışıma ekleyin.
  7. İnce kıyılmış maydanozu da ilave ederek karıştırın. Et, tavuk ve balık yemeklerinin yanında servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu