Avokadolu Kuru Fasulye Püresi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Güney Amerika'ya dayanan fasulye, ülkemizde en çok tüketilen bakliyatlardan biridir. Taze ve kuru fasulye olarak ikiye ayrılır. Genellikle sulu yemeklerde, salata ve püre yapımında kullanılır. Kemikleri güçlendirmesiyle bilinen bu besin, protein, A, B ve C vitamini içerir. Kalp krizi riskini düşürürken vücuda enerji verir. Malzemeleriniz hazırsa, et yemeklerinin yanına çok yakışan avokadolu çok pişmiş kuru fasulye püresi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Avokadolu Kuru Fasulye Püresi Kaç Kaloridir?

Avokadolu Kuru Fasulye Püresi Tarifi İçin

Malzemeler

Avokadolu Kuru Fasulye Püresi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Avokadolu fasulye püresini, klasik köfte ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Kuru fasulyeleri bir gece önceden suda ıslatın. Bu sayede daha çabuk pişecektir.
  • Fasulyeleri haşlarken suyun içerisine bir tutam tuz atın.
  • Tat vermesi için içerisine bir tatlı kaşığı mayonez de ekleyebilirsiniz.
  • Zeytinyağını, püreyi servis edeceğiniz zaman ilave edin. Aksi takdirde püre, sulanmaya başlayacaktır.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sos Tarifleri Avokadolu Tarifler Meze Tarifleri Video Tarifler Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Aioli sos
Sambal sosu
Marinara sos
Tamarindo Sosu
Habanero sosu
Adobo sosu