Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Zerdeçallı Ve Reyhanlı Havuçlu Patates Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sıvı yağı tencerede ısıtıp küp doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyin. Soğan yumuşayana kadar kavurun.
  2. Küp doğranmış havuç ile patatesleri ekleyin. Arada bir karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Daha sonra zerdeçalla inceltilmiş tavuk suyunu ekleyin.
  3. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Tuzu, karabiberi ekleyip blender’da ezin.
  4. Tekrar ocağın üzerine alın. İçine 10 yaprak taze reyhan atın. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın.
  5. 10 dakika sonra yaprakları içinden alın. Dilerseniz servis sırasında üzerine biraz krema ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çorba Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Patatesli Tarifler Sebzeli Çorbalar Diyet Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası