Yoğurtlu Ezogelin Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan ezogelin çorbasının yoğurtlu versiyonu için tarife geçebiliriz. Lokanta usulü ezogelin çorbası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yoğurtlu Ezogelin Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Süsleme için:

Yoğurtlu Ezogelin Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Margarini tencerede eritip 1 kaşık suyla ezilmiş salçayı ilave edin.
  2. Bulgur, mercimek, et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Su kaynayınca ateşi kısın.
  3. Mercimek ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirip tencereyi ateşten alın.
  4. Yoğurtla unu bir kâsede iyice çırpıp çorbaya ekleyin ve karıştırın.
  5. Çorba kâselerine paylaştırıp üzerine nane ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Bakliyat Tarifleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası