Tom Yum Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tayland'ın en popüler yemeklerinden biri olan tom yum çorbası, sıcak ve ekşi bir şekilde sunulur. Yapımında karides ve levrek kullanılan tom yum goong çorbası, isteğe göre yalnızca mantarla da hazırlanabilir. Kelime olarak tom 'kaynatma', yum ise 'karışık' anlamında kullanılmıştır. Peki, Tayland'ın meşhur çorbası tom yum goong nasıl yapılır? Malzemeleri hazır ettiyseniz, nefis mi nefis tom yum çorbası için tarif detaylarına geçebiliriz.

Farklı kültürlerin yemeklerini denemek isteyenler için Çek Cumhuriyeti'nden rajska, Japon mutfağından ise ramen tarifini buraya bırakıyoruz.

Tom Yum Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Tom Yum Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle soğanları küp küp doğrayın ve sarımsakları ince bir şekilde kıyın.
  2. Bir tavaya sıvı yağ ekleyin, soğan ve sarımsakları yağda soteleyin.
  3. İki dakikalık kavurma işleminin ardından tavaya kıyılmış zencefil, pul biber, acı sos ve mantarları da ilave edin.
  4. Malzemeleri soteledikten sonra balık suyunu ekleyerek kaynaması için bırakın.
  5. Kaynamasına yakın limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edin.
  6. Bu esnada levrek filetoları küp küp doğrayın ve tavaya ekleyin. Daha sonra ayıklanmış karidesleri de ilave ederek karıştırın.
  7. Karidesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  8. Ardından kişniş ve limon otunu da ekleyerek ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.

Tom Yum Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte istiridye, kültür veya karışık mantar kullanabilirsiniz.
  2. İşleri kolaylaştırmak için levrekleri fileto, karidesleri ise ayıklanmış şekilde alın.
  3. Balık suyu yerine sebze suyu da ilave edebilirsiniz.
  4. Çorbanın hazır olup olmadığını karides ve levreğin yumuşamasından anlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası