İtalyan şef Claudio Chinali'nin dünya mutfağından paylaştığı şahane bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Balkabağı, patates ve sebze suyu ile hazırlanan bu çorbayı, kalabalık sofralarda da sunabilirsiniz.
Sebze suyu için pırasanın yeşil kısmı, kekik, maydanoz ve kereviz sapları hariç bütün malzemeyi bir tencereye alarak çok az zeytinyağı ile kavurun.
Daha sonra kekik, maydanoz ve kereviz saplarını pırasanın yeşil yaprakları ile sararak su ile birlikte karışıma ilave edin ve 30 dakika süreyle pişirin. Süre sonunda süzgeçten geçirin.
Balkabağını, kabuğunu soyduktan sonra dilimler halinde keserek çekirdeklerini temizleyin ve küp küp doğrayın. (Bu işlemden sonra kabak yaklaşık 600 g olmalıdır.)
Soğanı bir tencereye alarak zeytinyağı ve tereyağı ile birlikte kısık ateşte kavurun. Soğanın rengi değiştikten sonra balkabağı ve patatesi ekleyin.
Sebzelerin üstünü örtecek kadar sebze suyu ile tuz ve karabiber ilave ederek yaklaşık 25-30 dakika kısık ateşte pişirin.
Sebze suyu azaldıkça eklemeye devam edin.
Sebzeler piştikten sonra pürüzsüz ve homojen bir krema kıvamı elde edene kadar bir el mikseri ile çırpın. Son olarak tarçın ile muskatı da ekleyerek karıştırın ve servis kasesine alın.
Üzerine keçi peynirini ekleyin ve kabak çekirdeği serpiştirin. Son olarak zeytinyağı gezdirin ve servis edin.