Sütsüz Domates Çorbası
Selin Hıdır
480 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sütsüz Domates Çorbası Tarifi: Sütsüz ama yoğun aromalı bu çorba, kavrulmuş unun hafif kıvamıyla birleşerek iç ısıtan bir lezzet sunuyor. İster klasik haliyle, ister baharatlarla zenginleştirerek sofralarınıza sağlık ve lezzet katın! İşte Sütsüz Domates Çorbası yapılışı, tarifi ve malzemeleri:

Sebzeli Domates Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Sütsüz Domates Çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Sütsüz Domates Çorbası 80 kaloridir.

Sütsüz Domates Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Sütsüz Domates Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
  2. Rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını ekleyip birkaç dakika karıştırarak pişirin.
  3. Üzerine sıcak su veya sebze suyunu ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  4. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları ekleyin. Çorba kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  5. Daha pürüzsüz bir çorba için blenderdan geçirin.
  6. Üzerine kıyılmış maydanoz, fesleğen veya kızarmış ekmek parçaları ekleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çorbanın üzerine kızarmış tam buğday ekmeği veya ev yapımı krutonlar serpiştirerek ekstra bir kıtırlık katabilirsiniz.
  • Taze doğranmış fesleğen veya kekik yaprakları ile çorbanızı tatlandırın ve şık bir sunum elde edin.
  • Çorbanın üzerine bir damla zeytinyağı gezdirerek hem lezzet hem de görsellik katabilirsiniz.
  • Çorbanızı parmesan peyniri veya vegan peynir rendesi ile süsleyerek daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz.
  • Sütsüz ama ekstra kremamsı bir kıvam için çorbanın üzerine vegan yoğurt veya tofu kreması ekleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Çorbanın içinde pütürler kalmaması için pişirdikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
  • Domateslerin daha yoğun bir tat vermesi için fırında biraz közleme yaparak kullanabilirsiniz. Bu, çorbaya daha derin bir lezzet katacaktır.
  • Çorbanızın tadını kişiselleştirmek için kimyon, pul biber, zerdeçal veya kekik gibi baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
  • Çorbanın aromasını artırmak için sebze suyu kullanabilirsiniz. Ev yapımı sebze suyu çorbanın lezzetini daha da yoğunlaştırır.
  • Eğer çorbanın asidik tadını biraz daha artırmak isterseniz, birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.
  • Tuz oranını kontrol etmek için, çorbanın tatlandırılmasını baharatlarla yapın. Tuzsuz sebze suyu kullanmak, lezzetleri dengelemek için ideal olacaktır.

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar Atıştırmalık Domatesli Tarifler Çorba Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Sebzeli Çorbalar

Benzer Tarifler

Süleymaniye Çorbası
Sarımsaklı Yayla Çorbası
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Tavuklu Düğün Çorbası
Yoğurtlu Tarhana Çorbası
Kremalı Midye Çorbası