Sütlü Mantar Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Sütlü mantar çorbası yumuşak içimi ve lezzetli ile favori çorbalarınızdan biri olacak. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.

Dilerseniz, pratik bir şekilde hazırlanan kremalı mantar çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sütlü Mantar Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantarları nemli bezle silin. 
  2. Kararmaması için limonlu suda bekletip dilimleyin. 
  3. Teflon tavada tatlı kaşığı zeytinyağı ile soteleyip bir kaba alın. 
  4. Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. 
  5. Sütü azar azar ilave ederek karıştırın. 
  6. Sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatın. 
  7. Sotelenmiş mantarları ilave edip 15 dakika pişirin. 
  8. Çırpılmış krema, tuz ve yenibaharı ekleyip 4-5 dakika daha pişirin.
  9. Üzeri için, tereyağını tavada eritip kırmızı tozbiberi kızdırın. 
  10. Çorbayı kaselere paylaştırıp biberli yağı üzerlerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
  11. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Süt yerine krema kullanabilirsiniz. 
  • Mantarın daha lezzetli olması için yıkamadan önce dış kısmını soyun ve nemli bir bezle temizleyin.
  • Mantar temizlemenin detaylarına göz atabilirsiniz.
  • Kavurma esnasında mantarın suyunu salmasını bekleyin. Aksi takdirde çorbanızın kıvamı bozulacaktır.
  • Tarifin başındayken yağ miktarını doğru ayarlayın. Mantar yağını sonradan bıraktığı için, tarifteki ölçüleri kullanın.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası