Sütlü Kereviz Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sütlü Kereviz Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Sütlü Kereviz Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bütün sebzeleri küp şeklinde doğrayıp tencereye aktarın. Üzerine 5 su bardağı tavuk suyu, 1 defne yaprakları, 1 çay kaşığı kimyon ve karabiber ekleyip haşlayın. Defne yapraklarını içinden alıp el blenderi ile püre haline getirin.

Tereyağı ve ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Unu ekleyip kavurun. Kerevizli püreyi ekleyip kaynatın.

Sütü ekledikten sonra hızlı bir şekilde karıştırın. Tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Üzerini süsleyip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, sade bir şekilde servis edilen terbiyeli kereviz çorbası tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası