Sütlü Bulgur Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sütlü Bulgur Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Sütlü Bulgur Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bulguru ayıklayıp yıkayın. Patateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Bulgur ve patatesi tencereye aktarıp su ilave ederek patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süt ve tuzu ekleyip kaynatın. Tereyağını eritip kırmızı pul biberi ilave edin. Çorbayı kaselere aktarıp üzerine biberli yağ gezdirerek sıcak servis yapın. Dilerseniz, süt eklenmeden hazırlanan klasik bulgur çorbasını da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sütlü bulgur çorbası, Bitlis yöresine ait bir çorbadır.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası