Salçalı Mantar Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dilerseniz kremalı mantar çorbası tarifine göz atabilirsiniz. 

Salçalı Mantar Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Salçalı Mantar Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. 
  2. Soğanları soyup yemeklik doğrayın.
  3. Tereyağını tavada eritip soğanı pembeleştirin.
  4. Mantarı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. 
  5. Tuz ve karabiber serpin. 
  6. Domates ve biber salçalarını 2 kaşık suyla karıştırıp mantara ekleyin.
  7. Sıcak et suyunu döküp kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
  8. Çorbayı kâselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
  9. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Et suyu yerine tavuk suyu kullanabilirsiniz. 
  • Mantarın daha lezzetli olması için yıkamadan önce dış kısmını soyun ve nemli bir bezle temizleyin.
  • Mantar temizlemenin detaylarına göz atabilirsiniz.
  • Kavurma esnasında mantarın suyunu salmasını bekleyin. Aksi takdirde çorbanızın kıvamı bozulacaktır.
  • Tarifin başındayken yağ miktarını doğru ayarlayın. Mantar yağını sonradan bıraktığı için, tarifteki ölçüleri kullanın.
  • Salça yerine domates sos kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği Mantarlı Tarifler Çorba Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri Sebzeli Çorbalar Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Kartoffelsuppe
Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba