SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Çorba Tarifleri
Salçalı Mantar Çorbası
Salçalı Mantar Çorbası
Güncelleme tarihi:
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Dilerseniz
kremalı mantar çorbası
tarifine göz atabilirsiniz.
Salçalı Mantar Çorbası Tarifi İçin
Malzemeler
300 gr mantar
30 gr tereyağı
2 soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
6 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Salçalı Mantar Çorbası
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin.
Soğanları soyup yemeklik doğrayın.
Tereyağını tavada eritip soğanı pembeleştirin.
Mantarı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Tuz ve karabiber serpin.
Domates ve biber salçalarını 2 kaşık suyla karıştırıp mantara ekleyin.
Sıcak et suyunu döküp kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
Çorbayı kâselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Püf Noktası
Et suyu yerine tavuk suyu kullanabilirsiniz.
Mantarın daha lezzetli olması için yıkamadan önce dış kısmını soyun ve nemli bir bezle temizleyin.
Mantar temizlemenin detaylarına göz atabilirsiniz.
Kavurma esnasında mantarın suyunu salmasını bekleyin. Aksi takdirde çorbanızın kıvamı bozulacaktır.
Tarifin başındayken yağ miktarını doğru ayarlayın. Mantar yağını sonradan bıraktığı için, tarifteki ölçüleri kullanın.
Salça yerine domates sos kullanabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Vejetaryen Yemekleri
Öğle Yemeği
Mantarlı Tarifler
Çorba Tarifleri
Pratik Yemek Tarifleri
Sebzeli Çorbalar
Diyet Yemekleri
Benzer Tarifler
Kartoffelsuppe
Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba