Şafak Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizin hemen hemen her yöresinde hazırlanıp servis edilen Şafak Çorbası, görüntüsü itibariyle domates çorbasını andırırken, tadı ve malzemeleriyle farklı bir lezzet sunar. Akşam yemeğinin başlangıcı olarak bilinen bu çorba, lezzetini domatesten kıvamını tereyağı ve un karışımından alır. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanabilen Şafak Çorbası, sofraları zenginleştiren bir seçenektir. Şafak çorbasının yapımına geçelim.

Domates çorbası tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon şafak çorbası kaç kalori?

Bir porsiyon şafak çorbası 160 kaloridir.

Şafak Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Şafak Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle bir tencerede tereyağını eritin.
  2. Üzerine un ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya başlayın.
  3. Salça ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Rendelenmiş domatesleri ve şekeri ilave edip karıştırın.
  5. Oda sıcaklığında olan sütü ilave edip kaynamaya kadar karıştırmaya devam edin.
  6. Kaynayan çorbaya su ve baharatları ekleyip kaynatmaya devam edin.
  7. 5-10 dakika kadar kaynayan çorbayı kaselere servis edin.
  8. Üzerine rendelenmiş peynir serperek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Şafak çorbasının ardından ana yemek olarak pirinç pilavı ve karnıyarık ile servis edebilirsiniz.
  • Domates seçerken mümkünse taze ve olgun domatesler kullanılmalıdır.
  Püf Noktası
  • Domates salçası ve domates püresini bir arada kullanacaksanız, kesinlikle içerisine şeker ekleyerek ekşiliğini giderebilirsiniz.
  • Pürüzsüz bir kıvam elde etmek için çorbayı süzgeçten geçirebilirsiniz.
  • Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ve nane yaprakları ile servis edebilirsiniz.
  • Şafak çorbasının yanında bir dilim limon ile servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Sebzeli Çorbalar

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası