Roka Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Roka Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Roka Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Genellikle salata olarak tercih edilen roka ile çorba yapmaya ne dersiniz? Soğanı ince kıyın. Bir tencereye yarım yemek kaşığı zeytinyağını alın ve soğanları kavurun.

Rokaları iyice yıkayıp suyunu süzün. İnce kıyın. Yarım çay bardağı kadarını ayırın. Rokaları soğana ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine limon suyu ve tavuk suyunu ekleyin.

Kaynamaya yakın kremayı çorbaya ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Mutfak robotundan geçirip pürüzsüz hale getirin. Roka yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Roka
P ve K vitaminleri ile pek çok minerali içeren roka karaciğer dostudur. Özellikle balıkla tercih edilir. Genellikle salata olarak yenilen roka ile bazı mutfaklarda börek, pizza ve ana yemek gibi alternatif tatlar da hazırlanıyor. Turpgillerden olan roka, genellikle Akdeniz ülkelerinde tüketilirken, son 20 yılda Batı Avrupa ve Amerika’da da tercih edilmeye başlandı.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası