Kökeni Orta Asya'ya dayanan mercimek; kırmızı, yeşil, sarı ve siyah gibi çeşitlere sahiptir. Türkiye'de en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan bu besin, özellikle kış aylarında haftada bir kez tüketilmelidir. Genellikle Gaziantep, Şanlıurfa ve çevresinde sık sık kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, Türk mutfağının en önemli lezzetleri arasında yer alan lokanta usulü mercimek çorbası tarifine başlayalım.
1 Porsiyon Mercimek Çorbası Kaç Kaloridir?
Mercimek çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 55 kaloridir. İçeriğinde potasyum ve farklı vitaminler barındıran bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Mercimek çorbasını hünkar beğendi, semizotu salatası ve zeytinyağlı kuru patlıcan dolması ile birlikte sunabilirsiniz.