Limon Ve Maydanozlu Kereviz Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Limon Ve Maydanozlu Kereviz Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Limon Ve Maydanozlu Kereviz Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yuvarlak doğradığınız pırasa, ezdiğiniz sarımsak ve küp doğradığınız patatesi zeytinyağında hafif soteleyin. Küp doğradığınız kereviz, limon kabuğu ve sebze suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kaynamaya bırakın. Maydanozdan 4-5 dal kadar ayırıp kalanının saplarını temizleyin ve kaynayan çorbaya ilave edip kısık ataşte 30 dakika pişirin. Turp, hardal, süt ve limon suyunu ilave edin ve 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Çorbanızın üzerini ince kıydığınız maydanozlar, rendelenmiş limon kabuğu ve değirmen karabiberle süsleyerek servis yapın.

Kış aylarında sık sık tüketilen terbiyeli kereviz çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar

Benzer Tarifler

Cesnecka
Bisque
Sopa de tomate alentejena
Sopa de mani
Çeşmi nigar çorbası
Kartoffelsuppe